17 de nov. 2015

Granja-Escola de Lloret




Vàrem programar aquesta excursió cap a la granja-escola de Lloret durant el mes de setembre, però degut al mal temps , la vàrem haver d´ajornar dues vegades.
A la fi, a finals d´octubre la poguérem realitzar i gaudírem d´una meteorologia esplèndida.

Ens enduguérem més d´un centenar de nins i nines de tercer i quart curs de Primària amb moltíssimes ganes de poder tenir contacte amb la natura, ja que era la primera sortida llarga que realitzàvem aquest curs.

Quan arribàrem a la granja ens esperava un grup de monitors , i, abans de començar les activitats, és habitual entonar un ritual de cançons per prendre forces davant les tasques que havíem d´iniciar.

Va ser un matí molt mogut. Els nins es dividiren en grups; aquests grups havíen de passar pels diferents llocs de la granja.
Donaren de mejar als cavalls i feren net el seu estable; entraren dins un tancat de cabritets bastant nerviosos; passaren a l´interior d´una enorme gàbia amb gran varietat d´ocellam procedent de distints indrets; passejaren entre pomeres i tarongers al mateix temps que hi pasturaven uns porquets vietnamites. S´endinsaren dins un corral on corrien espantades ànneres, gallines, faraones i d´altes aus; pogueren contemplar també tortugues de terra i marines.

Allò que em cridà més l´atenció va ser quan els nins s´introduiren dins una tanca on hi havia un petit grup molt tranquil de daines
(gamos) i  una monitora els explicà el complicat procés que experimenten quan canvien el banyam.

La natura, els animals i la convivència són sempre una experiència positiva i enriquidora per a tots.

Aquí vos deixam unes fotos, esperam els vostres comentaris!

 

2 comentaris: